06-31045468 willemsmmc@gmail.com

Algemeen
Marcel Willems is van huis uit vakfotograaf & vormgever en maakt graag mooie artistieke modellenfoto’s. Al lang is hij met acteren bezig. Jaren gespeeld bij De Ghesellen van St. Maerten in Cuijk (N. Br) Een erg goede toneelvereniging.

Trouwen op het toneel In 2003 is Marcel met zijn grote liefde Erica in een toneelstuk getrouwd. Daarmee waren ze de eerste in Nederland. Ze hadden hun levensverhaal op papier gezet en daar een toneelstuk van laten maken door gerenommeerd toneelschrijver Jan Tol. Het grappige was dat buiten de regisseur en zijn vriendin, niemand (ook de ouders van Erica niet, die meespeelden) wist wat er ging gebeuren. Ook degene die in het stuk de ambtenaar van de burgerlijke stand speelde was op de hoogte en de truc was dat Willem Hilberts in het echt dezelfde functie bekleedt bij de gemeente Amersfoort. Dat maakte het officieel.

Toneelgroep “Het Gebeuren” Van september 2004 tot juli 2008 speelde Marcel bij  toneelgroep “Het Gebeuren” in Hoevelaken.  In 2008 speelde hij samen met zijn vrouw Erica de hoofdrol in “Alles voor de Tuin” van Edward Albee.

Halloween en Dr. Shock In augustus 2005 ging hij samen met 4 andere leden van de Hoevelakense toneelgroep naar de Halloween audities van Walibi World. Ze werden allemaal aangenomen en hij werd het icoon van het Halloween-feest vertolken: Dr. Shock. Dat was een geweldige uitdaging! Er waren 7 zogenaamde Fright Nights, waar ongeveer 80.000 bezoekers zijn geweest. Samen met zijn tegenspeelster Ans de Jong (ze speelde assistente Helga) deden ze 30 shows. In 2006 35 shows. In 2007 hebben ze voor het laatst angst verzameld om het volgende icoon Eddie de Clown het leven te schenken. In totaal hebben Ans en Marcel hun shows voor maar liefst 330.000 mensen gespeeld. In 2008 werd Marcel Willems teamleider van twee scare gebieden: Carnival of Freaks & Walk of Death. In deze gebieden zijn elke Fright Night 8 shows: 4 Beetlejuice Shows (Jeffrey Erens en Ans de Jong) en The Rocky Horror Picture Show (met o.a. Nick Teunissen en Sabeau Remelink). In 2009 was hij teamleider van Roxy.

TV en Film Naast toneel heeft hij ook ervaring met edelfiguratie en acteren voor televisie: rechercheur bij Peter R. de Vries (2x) en Willem van Oranje (4x), Koning Willem 1, Willem van Maaren (de vermoedelijke verrader van Anne Frank) en de eerste Nederlandse paus bij het kinderprogramma: Willem Wever, zakenman bij van Speijk, Johan Huydecooper (17e eeuws zakenman) en ook weer Willem van Oranje voor het programma Kaaskoppen & Waterlanders. In de film “Alles is liefde” is hij ook te zien.

Ijskoning In 2007 en 2008 werkte Marcel in Walibi World. Hij speelde daar de rol van de ijskoning in “Walibi en de Ijskoning”.

Musicals In 2008 en 2009 stond ineens alles in het teken van de musical. In zekere zin komt dat door een stemtraining bij Jimmy Hutcheson in Amsterdam. Een fenomeen op het gebied van zangtrainingen. Menig BN-er heeft hij onder zijn hoede op het gebied van zangtraining. Nooit bewust van enige zangkwaliteit, zei Jimmy dat hij een mooie stem heeft en zeker mogelijkheden. Dit leidde tot de auditie voor de musical Ester (in Hoevelaken) en de musical Robin Hood (in Arnhem). I.v.m. agenda uitdagingen konden de repetities aan Robin Hood (rol van koning Leeuwenhart) niet doorgaan. In maart 2008 en 2010 speelde hij de hoofdrollen in musicals als Ester en Maria en was medeverantwoordelijk voor de regie.

In 2013 zal marcel Willems zich helemaal gaan richten op de regie van de musical Ruth.

Walibi World en Walibi Holland
In 2009 en 2010 heeft Marcel gefungeerd als teamleider van het entertainmentteam in Walibi World. In 2011 en 2012 was hij supervisor entertainment Walibi Holland.

Trainingsacteur Meer en meer wordt Marcel Willems gevraagd als trainingsacteur. De improvisatielessen van Act2Act in Amsterdam hebben een goede invloed gehad op deze ontwikkeling. Sinds januari 2010 is hij aan de slag als trainingsacteur bij Human Connexions

Regisseur
Sinds 2009 wordt Marcel vaker gevraagd voor regieklussen. Een uitdaging die steeds meer begint te kriebelen.

Real Life Gaming: Prison Escape en Mayhem
Sinds 2015 is hij werkzaam voor Real Life Gaming. Eerst 1,5 jaar Prison Escape in de Rotterdamse Noordsingel. Heel veel mooie rollen gespeeld: Old Dutch, Bewaker, kapelaan en San Pedro (de priester). Daarna de opstart van het project mayhem als Mafia Baas Origin. Nu als acteur in Prison Escape Breda, De koepel